14 km, kvällsrunda i skogen.

Känns lite slentrian att berätta om rundan som jag tar varannan dag. Så jag kryddar med lite nyinköp. Jag skrev lite om Inov8’s X-talon 212:a tidigare och idag var jag inne på mest ute. Det visar sig att de har rea på en del grejer och jag kikade mer på Inov8-skon.

Jag bekymrar mig lite för slittåligheten i yttersulan på den skon. När jag springer blir det alltid en massa grus och asfalt, aldrig renodlad skogslöpning. Yttersulan på X-talon 212 är mjuk, med ganska grova dobbar. Petar man på dem sviktar de betänkligt. Jag tror inte att de pallar speciellt länge om man springer på asfalt. Snackade med Hasse om detta och han tog fram ett par Montrail-klumpar med GoreTex. De skulle vara trail-running-skor, men de kändes som vandringskängor på foten. Tunga, hårda och ingen flexibilitet i sulan.

Hasse förstod vad jag menade och plockade fram ett par Montrail Rockridge. Kändes direkt på foten att det var en löparsko. Ingen Gtx, men kraftig väv i ovandelen och rätt så robust tåbox. Gott om utrymme i just tåboxen. Skönt. Yttersulan betydligt hårdare än Inov8-skon, dessutom med lite hårdare material inbakat i mellansulan i framfoten för att skydda mot rötter/stenar. Ingen rea på den, men jag fick en generös rabatt ändå. Tack Hasse!

 

Naturligtvis åkte dojorna på när jag kom hem. Gav mig ut i den kalla höstluften och avgjorde snart att de känns bra. Dämpningen i dem har fokus i mellanfot/häl, framfoten är mindre dämpad, skon känns direkt och jag gillar det. Rent tekniskt har jag (förhoppningsvis) närmat mig ett framfots-steg mer och mer och med de här skorna känns det som att jag får god respons på asfalt.

På grusvägen mellan Måsta och Årbystugan är det fläckvis rejält med vasst grus som jag sprätte iväg på utan bekymmer. Väl i skogen presterade de bra. Ingen halkvarning, bra tryck i yttersula och det känns när man kliver på stenar och rötter att det är bra stabilitet i mellansulan.

Efter 14 km varav 10 km i skogen kände jag mig inte tröttare än vanligt. Läckert.

Passade också på att testa överdelen till understället fru köpte åt mig på Gekås (ha ha ha) och jag kanske är helt ute och cyklar men det kändes som att det inte riktigt klarade av att transportera, jag kände mig frusen ett tag.

Kommentera