Eskilstuna blacksmith ultra upplaga 2.1

Fru tog med sig barnen på kryssning vilket lämnade en lucka på ett dygn. Istället för att sätta mig och spela tv-spel gav jag mig ut på ett lite längre pass. Jag stack ut efter EBU-banan, men jag startade hemifrån och stack på Årby direkt. Det gick alldeles utmärkt fram till kennelklubben då jag upplevde lite påtryckningar som störde en hel del. Efter fyra timmar var jag framme i Vilsta. Konstaterade smått irriterad att en av knapparna fastnat intryckt i min iPod nano så jag inte kunds pausa casten. Fan. Fick fortsätta med den på mobilen. Passade på att förhandla om påtryckningarna och fylla flaskor, efter detta inmundiga en smörgås med leverpastej och saltgurka. Till detta en kopp kaffe. Efterrätten utgjordes av två stycken chokladbollar och en cola.

Sedan gick turen  vidare. Det blev lite bekymmersamt när jag fick tomt i flaskorna. Efter fem km hittade jag till slut fram till hugelstakällan. Magiskt gott vatten. Drack mer än en liter rakt upp och ned och kunde sedan bege mig av med påfyllda flaskor. Vid det här laget var benen ganska griniga. Inte mycket att göra, bara att nöta på. Svårt med motivationen, helt ärligt. Inte kul med ultrapass på egen hand. Jag hade ju Ian Corless med gäster i öronen, men det är alltid bättre med fysiskt sällskap, någon man faktiskt kan prata med.

Helt plötsligt passerar jag Hugelsta skjutfält och får lite ”målvittring”. Har tullat lite på ursprungsrutten och väljer även nu lite snabbare vägar, men landar trots detta vid ICA Ekängen med 67,4 km i loggen. Kände mig väldigt fräsch när jag gick in och handlade en GB sandwich och två flaskor med drick-kvarg. Gudomligt gott att sätta sig på en bänk efter 8 timmar 34 minuter löpning och äta glass. Smolk i bägaren? Jodå. Ett par medborgare sätter sig naturligtvis och röker vid samma bord. Nåja.

Känner mig helt ok, inga skav, inga blåsor. Lite småvärk här och där som hör till. Sprang med grymma Teko-strumpor i ett par inov-8 Race Ultra 270. Testade en ny modell kallingar från Nike Pro Combat. Funkade precis lika bra som den gamla modellen. Lite bredare resår i midjan är skönt för oss med lite ekvator. Salomon-rygga bara för att kunna få med flaskor på ett smidigt sätt. Ultraspire stemcell med sugrör. Toppen!

2015-07-22 11.20.44
En holme av grönska i ett hav av spannmål.
2015-07-22 12.22.28
I Hällbybrunn
2015-07-22 13.02.16
Gravkulle
2015-07-22 13.10.14
Nyfikna kossor. Jag sprang på lite för de gjorde en ansats till att vilja göra mig sällskap och jag ville inte ha det. No offence sötnosar.
2015-07-22 13.38.29
Eskilstunas bästa kalhygge.
2015-07-22 14.01.29
Utan kepa i en backe ovanför Rosenfors. Snart fikadags.
2015-07-22 15.25.54
Lättsprunget men oinspirerande. Efter Vilsta, på väg mot Hugelstaskogarna.
2015-07-22 16.36.45
Lika rakt, men mycket trevligare. 🙂

 

Kommentera