Pes Anserine Bursitis – eller

Pes Anserine Bursitis – eller den mindre smickrande diagnosen ”gåsfot”. Igår sprang jag en sväng och efter det blev mitt knä värre än det var efter TUB. Det har inte varit så farligt hittills; stelt, smärtat när jag suttit ett tag och sedan rätat ut benet och liknande.

Efter turen igår var det liksom ont lite grann hela tiden. Jag började googla om löparknä på insidan och långa sökningar som inkluderade bland annat ”medial tendon biceps femori” och så vidare. Svaret fanns närmre än jag trodde, det verkar som att @dahlgrenstaffan och jag har/haft åtminstone en löp-relaterad skada gemensamt. Annars är det stora skillnader både i vad vi söker oss till och hur vi genomför. 🤣

Orsaken sägs vara korta muskler på baksidan av låret och insidan av låret. Jag vet ju inte riktigt, men internet säger löpvila och antiflogistika. Så det blir diklofenak i kur under en vecka (eller vad som behövs) och jag får ägna mig åt annat än löpning så länge. Stretching till exempel.
löpsug

Kommentera